Αγνόπιτες
Ετοιμάζουμε την «αγνιά». Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το λάδι, τη τσικουδιά, το λεμόνι και το ξύδι. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε έως ότου πάρουμε μία πολύ απαλή «αγνή» ζύμη. Ξεκουράζουμε 15 λεπτά σκεπάζοντας με μία πετσέτα το ζυμάρι μας. Παίρνουμε ζύμη όση περίπου ένα μικρό μανταρίνι την ανοίγουμε και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ξινομυζήθρα την οποία την έχουμε ανακατέψει με τον δυόσμο. Τραβάμε τη ζύμη και κλείνουμε μέσα σε αυτή την μυζήθρα. Με το χέρι μας πατάμε την αγνόπιτα για να γίνει επίπεδη. Όταν τις ετοιμάσουμε όλες, τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο και στη συνέχεια τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι.
Chef: Εύα Παρακεντάκη