• 10 Μερίδες
  • 40 ' Χρόνος Προετοιμασίας
  • 270 ' Χρόνος αναμονής
  • 4 Επίπεδο Δυσκολίας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Κατσαρόλα
  • Λεκάνη

Χρειάζεστε Bοήθεια;

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεση σας

28210 93861

Τσουρέκια γεμιστά με ξηρούς καρπούς, cranberry, μήλο και χαρουπόμελο

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη και τα αυγά, μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Σε μια λεκάνη λιώνουμε τη μαγιά με το νερό και έπειτα προσθέτουμε το μίγμα της κατσαρόλας και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε και αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο για 2 ώρες. Χωρίζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο. Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνια τα υλικά της γέμισης και ρολάρουμε. Με την ένωση προς τα κάτω αφήνουμε άλλες δύο ώρες να φουσκώσουν, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 160-170°C για 30 λεπτά.

Chef: Κυριακή Κληρονομάκη