• 4 Μερίδες
  • 40 ' Χρόνος Προετοιμασίας
  • 150 ' Χρόνος αναμονής
  • 3 Επίπεδο Δυσκολίας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 1200 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι
  • 0.5 λίτρο Χυμός πορτοκαλιού
  • 225 γρ. Ζάχαρη
  • 250 γρ. Ελαιόλαδο ραφινέ ΑΒΕΑ
  • 5 γρ. Μαστίχα
  • 5 γρ. Μαχλέπι
  • 1 Βανίλια
  • 2 Πορτοκάλια ξύσμα

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Ταψί
  • Μπολ
  • Λεκάνη

Χρειάζεστε Bοήθεια;

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεση σας

28210 93861

Τσουρέκι νηστίσιμο

Για το προζύμι, ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το προζύμι να φουσκώσει για 20 λεπτά. Για τη ζύμη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι) σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το προζύμι και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά με το χέρι. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένη λεκάνη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί, περίπου για 1 ώρα. Πλάθουμε τα τσουρέκια στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν, περίπου για 30 λεπτά. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά.