• 18 Μερίδες
  • 35 ' Χρόνος Προετοιμασίας
  • 60 ' Χρόνος αναμονής
  • 3 Επίπεδο Δυσκολίας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 300 γρ. Καρύδια κοπανισμένα
  • 300 γρ. Φουντούκια κοπανισμένα
  • 300 γρ. Αμύγδαλα καβουρντισμένα και κοπανισμένα
  • 100 γρ. Σουσάμι καβουρντισμένο και κοπανισμένο
  • 100 γρ. Παπαρουνόσπορος
  • 2 γρ. Πιπέρι
  • 0.5 ποτήρι Μέλι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 κούπα Ζάχαρη
  • 0.5 κούπα Νερό
  • 0.5 κούπα Πετιμέζι
  • 0.5 κούπα Μέλι
  • 2 κουταλιές Χυμός λεμονιού

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Ταψί
  • Μπολ

Χρειάζεστε Bοήθεια;

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεση σας

28210 93861

Γάστριν

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το φύλλο μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, τη χωρίζουμε στα τρία και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και τα χωρίζουμε στα δύο. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο και προσθέτουμε την μισή γέμιση. Στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο. Βρέχουμε το φύλλο με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και χαράζουμε σε ρόμβους. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει λίγο το γλυκό το περιχύνουμε.