• 30 Μερίδες
  • 45 ' Χρόνος Προετοιμασίας
  • 60 ' Χρόνος αναμονής
  • 3 Επίπεδο Δυσκολίας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 0.5 κούπα λεμόνι

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Κατσαρόλα

Χρειάζεστε Bοήθεια;

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεση σας

28210 93861

Ρολάκια γαλακτομπούρεκου

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνεχεία βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το βούτυρο και το αιθέριο έλαιο και αφήνουμε να κρυώσει. Βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας, το διπλώνουμε, το κόβουμε στη μέση και βάζουμε στην άκρη μια γεμάτη κουταλιά κρέμα. ∆ιπλώνουμε τις άκρες βουτυρώνουμε και τυλίγουμε προς τα πάνω. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C και ψήνουμε για 20 λεπτά. Έχουμε βράσει τα υλικά για το σιρόπι και το περιχύνουμε, αφού κρυώσει, στα ζεστά ρολάκια.

Chef: Κυριακή Κληρονομάκη