• 70 Μερίδες
  • 25 ' Χρόνος Προετοιμασίας
  • 30 ' Χρόνος αναμονής
  • 1 Επίπεδο Δυσκολίας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 0.5 πορτοκάλι (κομμένο)
  • 1 ξυλάκι κανέλας

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 90 γρ. χουρμάδες
  • 70 γρ. καρύδια
  • 30 γρ. μέλι
  • 20 γρ. πετιμέζι
  • 80 γρ. σουσάμι
  • 0.5 ξύσμα λεμόνι

ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

  • 100 γρ. χοντροκοπανισμένα καρύδια
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Ταψί
  • Κατσαρόλα
  • Λεκάνη
  • Μίξερ

Χρειάζεστε Bοήθεια;

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεση σας

28210 93861

Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδια, χουρμάδες και μέλι

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το πορτοκάλι και την κανέλα. Σιγοβράζουμε για 4’. Στη συνέχεια, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μούλτι και τα αλέθουμε όλα μαζί μέχρι να αποκτήσουμε μια πηχτή αλοιφή. Σε μεγάλη λεκάνη, βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός του αλευριού. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, όχι πολύ για να μην σφίξει το μίγμα. Παίρνουμε λίγη ζύμη, την πατάμε να διαπλατύνει με το χέρι μας, βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και τη διπλώνουμε εγκλωβίζοντας τη γέμιση μέσα στο μελομακάρονο. Κυλινδρίζουμε ελαφρά και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 C για 30’. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, τα ρίχνουμε όπως είναι ζεστά σε κρύο σιρόπι. Σερβίρουμε με λίγο μέλι, κοπανισμένα καρύδια και σουσάμι.

Chef: Γιώργος Μακρής