Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδια, χουρμάδες και μέλι
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το πορτοκάλι και την κανέλα. Σιγοβράζουμε για 4’. Στη συνέχεια, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μούλτι και τα αλέθουμε όλα μαζί μέχρι να αποκτήσουμε μια πηχτή αλοιφή. Σε μεγάλη λεκάνη, βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός του αλευριού. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, όχι πολύ για να μην σφίξει το μίγμα. Παίρνουμε λίγη ζύμη, την πατάμε να διαπλατύνει με το χέρι μας, βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και τη διπλώνουμε εγκλωβίζοντας τη γέμιση μέσα στο μελομακάρονο. Κυλινδρίζουμε ελαφρά και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 C για 30’. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, τα ρίχνουμε όπως είναι ζεστά σε κρύο σιρόπι. Σερβίρουμε με λίγο μέλι, κοπανισμένα καρύδια και σουσάμι.
Chef: Γιώργος Μακρής