• 50 Μερίδες
  • 25 ' Χρόνος Προετοιμασίας
  • 40 ' Χρόνος αναμονής
  • 2 Επίπεδο Δυσκολίας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 kg φρέσκο ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. κανέλα

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Μπολ
  • Ταψί

Χρειάζεστε Bοήθεια;

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεση σας

28210 93861

Λυχναράκια Καστρινά

Για τη ζύμη, ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, το αυγό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το ξύσμα, το γιαούρτι. Προσθέτουμε το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι. Αφού δημιουργήσουμε μία μαλακή, εύπλαστη ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Για τη γέμιση, τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαλάσουμε με τα χέρια ή ένα πιρούνι ώστε να γίνει κρέμα. Ανοίγουμε φύλλο περίπου 3 χιλιοστών και παίρνουμε ένα πιατάκι του ελληνικού καφέ ή ένα στρογγυλό κουπάτ και κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια. Βάζουμε μία κουταλιά από την γέμιση και ύστερα τσιμπητά κλείνουμε το λυχναράκι. Τα τσιμπήματα πρέπει να είναι 9 έως 11. Αλείφουμε με αυγό όλο το λυχναράκι και τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε πάνω σε λεμονόφυλλα.

Chef: Εύα Παρακεντάκη