Σταφιδόψωμο με μέλι
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι και την κανέλα. Προσθέτουμε το νερό χλιαρό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά και το μέλι και ξεκινάμε το ζύμωμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες (τις οποίες έχουμε μουλιάσει σε χυμό πορτοκαλιού) και ενσωματώνουμε στη ζύμη. Ξεκουράζουμε σε λαδωμένη επιφάνεια για 45 λεπτά. Τεμαχίζουμε, πλάθουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε σε ζεστό και υγρό μέρος να φουσκώσουν για άλλα 45 λεπτά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 25 λεπτά περίπου.