Λουκουμάδες με μανταρίνι και δυόσμο
Για το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το μέλι και βράζουμε για 10 λεπτά. Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το αιθέριο έλαιο μανταρινιού. Για το 1ο στάδιο της ζύμης, βράζουμε το ρύζι με το νερό σε σκεπασμένο κατσαρόλι για 20 λεπτά και έπειτα βάζουμε νερό και ρύζι μαζί σε μπλέντερ. Για το 2ο στάδιο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώσπου να ομογενοποιηθούν σε χυλό, τον οποίο ξεκουράζουμε για μισή ώρα. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180 βαθμούς κελσίου περίπου μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Αποσύρουμε σε σκεύος που έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα έλαια του τηγανίσματος και αφήνουμε για δύο λεπτά. Έπειτα τοποθετούμε τους λουκουμάδες στο σκεύος σερβιρίσματος και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Chef: Χρήστος Σαριδάκης